UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вступна кампанія під час мобілізації: що треба знати абітурієнтам

У ТЦК розповіли, на що потрібно звернути увагу в першу чергу.

В Україні триває загальна мобілізація, яка була оголошена через повномасштабне вторгнення РФ. В цей час, як і до війни, чоловіки призовного віку мають дотримуватися правил військового обліку. Це стосується і абітурієнтів.

Читайте також: Мобілізаційний вік: чи можуть його знизити

У травні набрав чинності закон про мобілізацію, який покладає на військовозобов’язаних нові обов’язки.

Начальник відділу військового обліку, бронювання та впровадження єдиного держреєстру військовозобов'язаних сектору мобілізаційно оборонної роботи Харківського обласного центру комплектування та соціальної підтримки Любомир Хомицький в коментарі «Суспільному» розповів, що потрібно знати абітурієнтам перед вступом.

«У першу чергу, вони повинні розуміти, що один із пунктів для зарахування в навчальний заклад чоловіків віком від 18 до 60 років — надання військово-облікового документа. Без нього людину можуть не зарахувати. Тому, в першу чергу, треба подивитись, що там з військово-обліковими документами, де вони, чи дійсні, чи є відповідні відмітки, чи вони відповідають теперішнім умовам тощо», – пояснив він.

Нагадаємо, де будуть формуватися довідки студентів та учнів для ТЦК. Отримання відповідної довідки передбачене Порядком проведення призову громадян на службу під час мобілізації на особливий період.