UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вступна кампанія під час мобілізації: чи потрібно звертатися до районного ТЦК, якщо абітурієнт переїздить до іншого міста

Відповідь дали у ТЦК.

В Україні триває загальна мобілізація та діє воєнний стан. Зараз і в мирні часи чоловіки призовного віку мають дотримуватись правил військового обліку. Це стосується також і абітурієнтів.

Читайте також: Мобілізаційний вік: чи можуть його знизити

Начальник відділу військового обліку, бронювання та впровадження єдиного держреєстру військовозобов'язаних сектору мобілізаційно оборонної роботи Харківського обласного центру комплектування та соціальної підтримки Любомир Хомицький в коментарі «Суспільному» розповів, чи потрібно звертатися до районного ТЦК, якщо абітурієнт переїздить до іншого міста

«Такої вимоги у нас немає. Так, є правила військового обліку, які вимагають перебувати на військовому обліку там, де зареєстровано, задекларовано місце проживання в територіальних центрах. Тобто, якщо людина буде декларувати своє місце перебування, наприклад, як внутрішньо переміщення особа на іншій території, то тоді так, виникає обов'язок звернутись до районного ТЦК за місцем реєстрації і стати на військовий облік», – зазначив він.

За його словами, інші питання пов'язані з влаштуванням на роботу, навчанням, передбачають виключно ведення військового обліку безпосередньо керівниками відповідних навчальних закладів, підприємств, установ, організацій.

Нагадаємо, хто зі студентів має право на відстрочку та як її оформити.