UA / RU
Підтримати ZN.ua

Все йде за нашим планом – Зеленський про контрнаступ росіян в Курській області

Він підтвердив, що на кордоні Білорусі також є скупчення сил. 

Контрнаступ російських сил у Курській області відповідає плану України щодо цієї операції, заявив президент Володимир Зеленський на спільному брифінгу із президентом Литви Гітанасом Науседою.

«Росіяни розпочали контрнаступальні дії, все йде за нашим українським планом», - відповів він на запитання журналістів щодо ситуації на цій ділянці фронту.

Також він додав, що Україна давно бачить зосередження військ на території Білорусі, але цей процес знаходиться під контролем.

Останніми днями російські війська почали проводити контратаки у прикордонних районах Курської області. Зокрема OSINT-проект DeepState повідомив про «погіршення ситуації» на лівому фланзі угрупування ЗСУ в Курській області та наступ на Снагость.

Читайте також: Курська операція викликала сумніви серед російської еліти – керівники розвідок

Російське міноборони вдень 12 вересня заявило, що начебто повернуло під контроль 10 населених пунктів у Курській області.

Як заявив  військовий експерт Дмитро Снєгирьов, росіяни почали перекидати  оперативні резерви не тільки на Курський напрямок, а й у Брянську область, оскільки бояться наступу українських військ на цьому напрямку. Передислокацію російських оперативних резервів зафіксувало як ГУР МОУ, так і західні партнери.

Що стосується кордону з Білоруссю, то  в серпні самопроголошений президент Аляксандр Лукашенко підтвердив, що особисто віддав наказ перекинути до кордону з Україною третину армії на початку липня через «непорозуміння». Щоправда додав, що невдовзі провів консультації з українською стороною і армію відвів.