UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вранці росіяни хотіли атакувати урядовий квартал — експерт

Для РФ важливо спровокувати паніку серед українського суспільства саме зараз. Чому? 

Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко вважає, що під час сьогоднішньої атаки на Київ російські окупанти хотіли атакувати урядовий квартал. Під час телемарафону він звернув увагу, що дронів цього разу було менше, ніж 26 серпня, а ось велика кількість балістики та крилатих ракет свідчить про намагання ворога пробити ешелоновану оборону Києва.

"І це вже була не ГЕС ціль, як минулого разу, хоча вони не відмовились від ударів по енергетиці, а ймовірною ціллю був, з того, що відомо зараз, якраз центр міста – урядовий квартал, розташування наших спецслужб, розвідки і контррозвідки", — наголосив Мусієнко.

Окупанти хотіли також створити картинку вразливості Києва, аби спровокувати паніку. Це потрібно ворогу зараз, на тлі складної ситуації біля Покровська, авіакатастрофи F-16 і загибелі пілота та постійних дискусій щодо доцільності операції у Курській області.  

Читайте також: Костенко: Ймовірна втрата Покровська не стане обвалом фронту. Головне — щоб це не спричинило серію катастроф

Нагадаємо, під час удару по Києву 2 вересня Сили оборони ліквідували 9/16 балістичних, 13/14 крилатих ракет та 20/23 БпЛА. Окрім того, зафіксовано використання ворогом зенітних керованих ракет С-300/С-400 та ще однієї, тип якої фахівці встановити не змогли. У столиці є пошкодження у Голосіївському, Святошинському, Дніпровському та Шевченківському районах. Також під ударом опинилися Суми та Харків.