UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ворог запустив дрони по Україні - в Києві оглосили повітряну тривогу

Моніторингові пабліки просять не ігнорувати небезпеку.

Близько опівночі 28 травня пролунала повітряна тривога в Херсонській та Миколаївській областях. О 0.15 тривога поширилася на Кіровоградщину. Моніторингові пабліки попереджають про загрозу нальоту БПЛА типу «Shahed-136» з південного напрямку. Близько опівночі вони нарахували 4 безпілотника на Миколаївщині.

Наразі пабліки фіксують рух БПЛА в бік Вінницької та Кіровоградської областей, припускають подальший рух на Київщину та захід України. Місцем пуску ударних дронів «монітори» визначають аеродром «Приморсько-Ахтарськ» у Краснодарському краї РФ. Повідомляють також про запуск групи БПЛА типу Shahed з аеродрому Сеща (Брянської області).

Читайте також: Росіяни масовано обстріляли Дніпропетровську область. Сили ППО збили п'ять ракет та шість дронів

Близько 0.25 сигнали повітряної тривоги пролунали на Чернігівщині. За чверть до першої повітряну тривогу оголосили у Києві. Монітори повідомляють, що всі запущені "Шахеди" тримають курс на Київ. Пабліки закликають не ігнорувати тривоги найближчим часом та протягом сьогоднішньої ночі. Жителів закликають не залишати укриття та пам'ятати про правило "двох стін".

Раніше повідомлялося, що ППО знищила на Миколаївщині два ворожих ударних БПЛА Shahed-131/136.