UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ворог запустив фейк про по нібито зникнення Залужного – чому саме зараз?

Це пов'язано з Бахмутом. Навіть декілька деморалізованих військових з нашого боку полегшать противнику ситуацію.

Ворожі інформаційні війська активно взялися за розповсюдження фейку про нібито зникнення Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Про нову інформаційну хвилю і чому її активізували саме зараз розповіла заступниця міністра оборони Ганна Маляр. 

Читайте також: У Києві відкрили виставку воєнної фотографії з колекції воїна, який загинув під Бахмутом

"Це типова інформаційна технологія, спрямована на деморалізацію нашого війська. По часу дії вона дуже коротка - від декількох годин до одного дня. Бо інформацію легко перевірити. А ефект від неї очікується у разі влучного моменту поширення та масовості. Наразі, момент поширення зрозумілий - пік напруги в Бахмуті, коли навіть декілька деморалізованих військових з нашого боку їм полегшать ситуацію. Власне, заради цього і купа передчасних повідомлень про «взяття» Бахмута", – зазначає вона. 

Читайте також: Під Бахмутом Росія щодня втрачає по батальйону — Резніков

Нагадаємо, вчора представник Головного управління розвідки МОУ Андрій Юсов пояснив про що свідчить перекидання РФ додаткових резервів на бахмутський напрямок. 

Станом на 20 травня ситуація в Бахмуті вкрай складна. Окупанти майже повністю зайняли місто, проте українські захисники продовжують тримати оборону.