UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ворог у шести кілометрах, ситуація напружено-стабільна — начальник МВА Мирнограда

Влада закликає жителів міста до евакуації.

В.о начальника міської військової адміністрації Мирнограда Юрій Третяк розповів про ситуацію у населеному пункті, до якого наближаються росіяни. В етері "Радіо Свобода" він повідомив, що у місті залишаються 20 тисяч людей, з яких тисяча це діти.

"Ситуація напружено-стабільна. Але ворог потроху просувається. Зараз лінія бойового зіткнення — приблизно за шість кілометрів від міста Мирнограда. Люди виїжджають, але не так швидко, жваво, як хотілось би, як того потребує ситуація", — повідомив Третяк.

Читайте також: Двоє дітей і жінка поранені після російського авіаудару по Мирнограду

За його словами, влада намагається у першу чергу евакуювати дітей та людей похилого віку. Він додав, що населення вмовляють виїжджати з міста, а помешкання містян обходять працівники адміністрації із закликами до евакуації. Третяк також заявив, що міська влада планує вивезти з Мирнограда усіх жителів до кінця серпня. 

Раніше начальник відділу комунікацій Нацполіції у Донецькій області Павло Дяченко повідомив, що у Торецьку, до якого також наближаються росіяни, залишаються близько трьох тисяч мирних жителів. Евакуація з цього та інших населених пунктів регіону триває цілодобово, зауважив він.