UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ворог став рідше атакувати - Генштаб

Минулої доби ЗСУ відбили 29 атак.

Протягом минулої доби відбулося 29 бойових зіткнень на лиманському, бахмутському, авдіївському та мар’їнському напрямках. Про це Генеральний штаб ЗСУ повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

Минулої доби таких зіткнень було 36. Останнім часом кількість ворожих атак доходила до 60. У березні кількість бойових зіткнень нерідко перевищувала сотню.

Читайте також: ЗСУ прорвали російську оборону на західних околицях Бахмута

На бахмутському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії у напрямку населеного пункту Іванівське. На авдіївському напрямку противник здійснив безуспішну спробу наступати у напрямку населених пунктів Сєверне та Первомайське. На мар’їнському напрямку підрозділи сил оборони відбили численні атаки противника в районі міста Мар’їнка, а також атаку у напрямку Новомихайлівки. Найгарячіші бої ведуться за Бахмут та Мар’їнку.

На решті напрямків ворог наступальних дій не проводив, ознак формування ворожих наступальних угруповань не виявлено. Ворог обстрілює з артилерії та мінометів позиції ЗСУ та прифронтові населенні пункти.

Крім того Генштаб повідомляє, що у зв’язку з великими санітарними втратами, російські окупанти все частіше  використовують цивільні медичні заклади у власних цілях. Зокрема, у тимчасово окупованому Луганську Залізнична лікарня використовується загарбниками як військовий шпиталь, де лікують поранених військовослужбовців Російської Федерації та найманців з ПВК «Вагнер».

Раніше президент Зеленський заявив, що наші оборонні бригади виконали основні стратегічні задачі та вкотре натякнув на підготовку контрнаступу.