UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ворог посилив натиск на українські рубежі оборони – Генштаб

Кількість атак зросла ледь не втричі.

Російські агресори посилили натиск на українські рубежі оборони. Як випливає з ранкового зведення Генштабу, відучора побільшала кількість гарячих ділянок фронту. У їхньому переліку до вже традиційних лиманського, бахмутського, авдіївського та мар’їнського додався ще й шахтарський напрямок.

Загалом Генштаб повідомляє про понад 80 бойових зіткнень на зазначених ділянках фронту. За попередню добу їх було лише 29, у травні їхня кількість рідко доходила до 60-ти.

Читайте також: Під Бахмутом Росія щодня втрачає по батальйону — Резніков

На бахмутському напрямку тривають важкі бої за місто Бахмут. Крім того протягом минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Іванівське та Біла Гора. На мар’їнському напрямку підрозділи сил оборони відбили понад 20 атак противника в районі міста Мар’їнка. На шахтарському напрямку захлинулося 10 атак в районі Новомихайлівки. На авдіївському напрямку противник вів наступальні дії у напрямку Новокалинового, Степового, Авдіївки та Первомайського, успіху не мав. Не вдалося йому досягти успіху і на куп’янському напрямку під час наступу в районі Білогорівки Луганської області. Найзапекліші бої велися за Бахмут, Мар’їнку та в районах Авдіївки, Степового і Новомихайлівки.

На решті напрямків ворог наступальних дій не проводив, ознак формування ворожих наступальних угруповань не виявлено. Ворог обстрілює з артилерії та мінометів позиції ЗСУ та прифронтові населенні пункти.

Раніше повідомлялося, що російські окупаційні війська просунулися на території міста Мар’їнка Донецької області, намагаючись взяти його під контроль.