UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ворог скидає гранати на заміновані поля: військові про нову БПЛА-тактику РФ

Хоча ЗСУ прорвали «першу лінію оборони» РФ на окремих ділянках Запорізького напрямку, ситуація залишається складною через додаткові російські бетонні укріплення та щільні мінні поля. 2 вересня The New York Times повідомила з посиланням на українських військових, що окупанти розкидають легкозаймисті речовини на замінованих полях і підпалюють їх гранатами з безпілотників. Українські війська розміновують ці території, але ворог намагається перешкодити цим зусиллям, які дозволили Києву наступати на окремих ділянках. 

Читайте також: Які п'ять ІПСО Росія намагається просувати проти Києва: звіт ГУР та ISW

 Командувач розвідувального центру Сил оборони Естонії полковник Марго Гросберг повідомив 1 вересня, що можливості української артилерії «рівні або навіть кращі», ніж у російських військ, і шо ЗСУ змогли відкинути російські артилерійські підрозділи від лінії фронту, не дозволяючи їм підтримувати російські сили.

Читайте також: Чого чекати від РФ восени: Москва вже веде розвідку інфраструктури – прогнози ГУР та ISW

Як зазначають в сьогоднішньому звіті Інституту вивчення війни (ISW) це спостереження не відповідає дійсності на всій лінії фронту, оскільки українські підрозділи регулярно повідомляють, що потрапляють під сильний вогонь російської артилерії, який коригується російськими безпілотниками. Гросберг також заявив, що з липня українським силам вдалося серйозно пошкодити радари російської артилерії. 

Починаючи з середини липня, російські джерела неодноразово висловлювали занепокоєння через відсутність можливостей російської контрбатарейної артилерії, особливо на півдні України.