UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ворог окупував три населені пункти в районі Мирнограда: що буде далі

Росія активізує артилерію, авіацію, міномети тощо.

Противник окупував три населені пункти в районі міста Мирноград — Миколаївку, Красний Яр, Крутий Яр, йдеться у повідомленні інформаційного OSINT порталу DeepState. 

«Останнім часом, на перший погляд, можна було спостерігати певний спад активності в районі відтинку Гродівка-Новогродівка, але ворог постійно здійснював спроби прориву з різною інтенсивністю через позиції українських військових. Десь вони дійсно вперлися та не мають успіхів, але є ділянки, які ворог все ж промацав на слабкість. Дуже часто успіх проявляється у застосуванні тактики обходу місця, де противник зустрічає спротив», – пояснили аналітики.

Оскільки Миколаївка, по суті, є останнім населеним пунктом перед Мирноградом, вже незабаром велике місто відчує спроби тиску та намагань прориватися на південні околиці. 

Читайте також: У 14-й БрОП розповіли про бойові дії в напрямку Мирнограда: "Кладеш їх, але вони лізуть і лізуть, як таргани"

Фахівці зазначають, що на сьогодні  ворог вперся у позиції у вигляді ВОПів та інших інженерно-фортифікаційних споруд. Однак через те, що деякі з них підготовлені недостатньо якісно, а інші розташовані абсолютно безглуздо, основний успіх стримування лежить лише на плечах українських бійців. 

У DeepState припускають, що для подальшого просування, окрім піхоти та техніки, ворог активізує артилерію, авіацію, міномети тощо. В цей район можуть підтягнути додаткові сили, щоб розвинути вже здобутий успіху.