UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ворог обстрілює Бахмут фосфорними боєприпасами — Генштаб

На Донеччині ЗСУ відбили 55 атак.

Ворог зосереджує свої головні зусилля на веденні наступу на лиманському, бахмутському, авдіївському та мар’їнському напрямках. Упродовж минулої доби підрозділи сил оборони відбили 55 атак. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ на своїй сторінці у Facebook.

На бахмутському напрямку ворог продовжує наступальні дії. Тривають бої у місті Бахмут, окупанти обстрілювали місто запалювальними та фосфорними боєприпасами. Упродовж доби противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Хромове, Іванівське, Часів Яр та Ступочки, а також на лиманському напрямку – у бік Спірного. На мар’їнському напрямку підрозділи сил оборони відбили численні атаки противника в районі міста Мар’їнка. На авдіївському напрямку минулої доби противник вів наступальні дії в районах Авдіївки та Первомайського, успіху не мав.

Читайте також: Ще 540 росіян ніколи не вбиватимуть українців чи будь-кого іншого: Генштаб ЗСУ повідомив втрати ворога

На решті напрямків ворог наступальних дій не здійснював. На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєвих змін не зазнала. Ознак формування наступальних угруповань тут не виявлено. На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних з Україною районах.

Раніше повідомлялося, що 5 травня  російські війська масовано накрили Бахмут фосфорними і запалювальними боєприпасами.