UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ворог намагається штурмувати біля Вовчанська та б’є з авіації по селах на Харківщині – Генштаб

Ворожа авіація нанесла удари по Липцях, Удах та Веселому

У Генеральному штабі ЗСУ повідомили, що російські війська продовжують намагатися просуватися на півночі Харківщини. Штурмові дії відбуваються в районі Вовчанська.  

«Триває протистояння українських військ ворожій навалі на Харківщині, де, з початку доби, російські окупанти пʼять разів атакували наші позиції. Зокрема, противник намагається штурмувати наші війська в районі міста Вовчанськ», – йдеться у повідомленні Генштабу ЗСУ про ситуацію станом на 16 травня 16:30. 

Мапа DeepState станом на 12:35 16 травня

За їхніми даними, супротивник втратив 35 окупантів вбитими та пораненими, а українські оборонці знищили 14 одиниць ворожої техніки.

«За підтримки авіації атакує в районі населеного пункту Липці. Також ударів ворожої авіації зазнали Веселе та Уди», – зазначили у Генштабі ЗСУ.

Раніше у Генштабі повідомляли, що з початку доби ворог атакував в напрямку населеного пункту Стариця, завдавав ракетних ударів по Харкову та Старій Водолазі. Також ударів ворожої авіації зазнали Вільча, Вовчанськ та Стариця. 

Читайте також: Це провина всього світу – Зеленський про російський наступ на Харківщині

Нагадаємо, 16 травня Генштаб ЗСУ заявив, що плани ворога максимально вклинитись у глибину міської забудови Вовчанська і там закріпитися були зірвані Силами Оборони України. Також відомо, що російські війська намагаються здобути тактичну перевагу в районі Лук’янців (інший напрям наступу росіян на Харківщині).

Наступ росіян на цьому напрямку триває з 10 травня. Нагадаємо, в американському Інституті вивчення війни вважають, що російський наступ на Вовчанськ значною мірою є наслідком політики Заходу, згідно якої українські сили не можуть використовувати надані союзниками системи для ударів по законних військових цілях у Росії.