UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ворог наче зірвався з ланцюга – аналітики про ситуацію на покровському напрямку: карта

Є загроза оточення підрозділів ЗСУ на східному березі річки Вовча.

Наразі ЗСУ не можуть спинити наступ росіян на покровському напрямку. Так оцінив ситуацію на найгарячішій ділянці фронту український військовий журналіст Богдан Мирошников.

Він каже, що загарбники кидають у бій купу нових підрозділів та свіжих резервів. Відтак вороже просування «стабільно велике та щоденне». Все ближче перспектива боїв за Новогродівку (місто на захід від Очеретиного): «Не виключаю, що це може статися набагато швидше, ніж можна подумати».

Читайте також: Росіяни захопили ще одне село на Донеччині, розширюючи свій очеретинський виступ: карта

Оцінку Мирошникова цілком поділяє і український інформаційний ресурс DeepState, який нещодавно оновив свої інтерактивні карти.

покровський408.jpg (57 KB)

«Ворог наче зірвався з ланцюга», – кажуть у DeepState. – «Тривають штурмові дії північніше Желанного. Крім того, ворог має тактичний успіх східніше села і робить спробу обійти його».

Дослідники кажуть, що цей маневр ставить під загрозу угрупування Сил Оборони на східному березі річки Вовча.

Читайте також: У 47-й ОМБр розповіли про тактику наступу росіян на покровському напрямку

«Росіяни продовжує штурмувати Желанне із заходу та вже перебувають на околицях Сергіївки. Загарбники штурмують Іванівку та з півдня хочуть обійти Лисичне», - фіксує поточні маневри агресора DeepState. Тут кажуть, що Сили Оборони посилюють цю ділянку фронту, «але немає панацеї від переваги ворога у живій силі». Напередодні значна частина атак була відбита, але противник підтягнув за суботу свіжі штурмові загони з Очеретиного.

Читайте також: На покровський напрямок росіяни стягують всі резерви — Цехоцький

«Очеретине – це головний хаб ворога, і його втрата у квітні цього року ще не раз вилізе боком», - прогнозують у DeepState.

Раніше тут розповіли, що російські окупаційні війська нині намагаються закріпитися на західному березі каналу в місті Часів Яр Донецької області.