UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ворог готує провокацію на кордоні задля дискредитації ЗСУ – ЦНС

За інформацією відомства, для цього залучено понад 300 російських військових.

Російським окупантам у Курській та Брянській області видали військову форму ЗСУ, ймовірно, у межах підготовки провокації задля дискредитації української армії. Про це повідомляє ЦНС.

"Ми вже повідомляли, що російські військовослужбовці, які дислокуються у вищезгаданих областях, отримали українську військову форму. Не виключені терористичні акти на території Росії, або імітація захоплення заручників", – зазначають у Центрі нацспротиву

Відомо, що операцією займаються загони "Шторм" зі складу 13 тп і 1 мсп 1ТА, які зосереджені в районі Іванівське Курської області й Ямноє Брянської області. Кожен загін налічує по 160 військових.

"Ми публікуємо ці дані аби ворог розумів, що нам відомі його плани й їх реалізація не призведе до бажаного у Москві результату", – додали у заяві.

Читайте також: Росія просуває власні наративи з неперевірених джерел для дискредитації України на міжнародному рівні – британська розвідка

Раніше Центр національного спротиву повідомляв, що на тимчасово окупованих територіях Луганщини загострюється гуманітарна криза: цивільним не надають медикаменти, адже більшість препаратів йдуть на потреби військових РФ.