UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вода на захоплених територіях Херсонщини є непридатною для вживання — ЦНС

Окупанти втратили контроль над ситуацією з водоймами.

Внаслідок злочинних дій російських окупантів на захопленій частині Херсонської області питна вода там стала непридатною для використання. Центр національного спротиву (ЦНС) повідомляє, що загарбники визнають критичний стан місцевих водойм. 

Зазначається, що ситуація з екологією у регіоні стала настільки важкою, що воду не можна використовувати як для сільськогосподарських потреб, так і для побуту і купання. Незадовільні результати показали тести води у Нижніх Сірогозах, Першопокровці, Верхніх Сірогозах і Новоолександрівці, повідомили у ЦНС. 

Читайте також: Росіяни запроваджують обов’язковий військовий вишкіл у школах на окупованих територіях – ЦНС

Раніше ЦНС повідомляв, що у Херсонській області окупанти заборонили місцевим жителям наближатись до річки Дніпро ближче ніж на 15 кілометрів. "Наказ" місцевого гауляйтера Владіміра Сальдо частково набуває чинності 1 серпня.

Також у Центрі нацспротиву попереджали, що росіяни хочуть штрафувати українських фермерів за низький рівень врожаю на окупованих територіях. Понижена врожайність повʼязана із підривом Каховської ГЕС, яку окупанти знищили минулого року.