UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вночі ворог скинув на Херсонщину 10 авіабомб

Авіабомби залишають вирву заввишки в людський зріст і діаметром 30-40 метрів.

Цієї ночі ворожі війська скинули на регулярно обстрілювану снарядами Херсонщину 10 авіабомб. У Станіславові постраждали чотири людини, ще одна перебуває під завалами. Ситуацію в регіоні окреслив  в етері телемарафону речник Херсонської ОВА Олександр Толоконніков.

Водночас з ранкового зведення ОВА стало відомо додаткові деталі. Зокрема, що за минулу добу противник здійснив 102 обстріли, випустивши 560 снарядів з мінометів, артилерії, "Градів", танків, авіації та БПЛА. По місту Херсон ворог випустив 27 снарядів.

"Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області; будівлю навчального закладу, стадіон, територію заводу та гаражного кооперативу у Херсоні; магазин, територію навчального закладу та об'єкт критичної інфраструктури у Херсонському районі, а також 5 обʼєктів соціальної сфери у Бериславському районі. Через російську агресію 1 людина дістала поранення", - йдеться в оновлених даних від ОВА. 

За словами Толоконнікова, авіабомби, які скидають кремлівські сили, залишають вирву заввишки з людський зріст і діаметром 30-40 метрів. Якщо бомба влучає в будинок, то від нього практично нічого не залишається.

Читайте також: Росіяни скинули на Берислав чотири авіабомби. Є жертви та постраждалі

Вибуховою хвилею хвиля руйнує споруди в радіусі 20-30 метрів і пошкоджує житло в районі кілометра.

Загалом, лише за останній тиждень противник скинув на область 166 авіабомб. Толоконніков наголосив, що у Херсоні та області великі руйнування через те, що дуже збільшилась кількість авіаударів.

Нагадаємо, два дні тому окупанти обстріляли дитяче кафе в Херсоні .