UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вночі в Білорусь залетіли щонайменше шість «шахедів»

Країна всю ніч тримала в небі авіацію.

В ніч на вівторок, 27 серпня, щонайменше шість російських дронів-камікадзе, які атакували Україну, залетіли на територію Білорусі. Як повідомив паблік «Беларусский гаюн», «шахеди» залітали у повітряний простір Білорусі з боку Чернігівської та Київської областей України.

Так, перші два російські дрони залетіли в сусідню країну, яка підтримує російське вторгнення в Україну, приблизно о 00:09, а згодом в Білорусь залітали ще дрони близько 00:30, 01:00, 03:27 та 05:55.

«Беларусский гаюн» зазначає, що через російські дрони військова авіація Білорусі фактично всю ніч чергувала в небі над півднем країни – винищувач із аеродрому у Барановичах підняли близько 00:15 і повернувся назад о 02:00, а вже о 02:45 він знову піднявся у небо.

Читайте також: Лукашенко в липні перекинув до кордону України третину армії

Нагадаємо, вранці захід російських шахедів до Білорусі підтвердив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук. Він аззначив, що також частина дронів були локаційно втрачені під час атаки, тобто імовірно впали самі.

Нагадаємо, нещодавно Білорусь звинуватила Україну в тому, що дрони нібито ЗСУ порушують повітряний простір республіки. Через це у Мінську вирішили перекинути до кордону військові частини сил спеціальних операцій, сухопутних військ, ракетних військ.