UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вночі Україну атакували дрони та ракети, збили не усі

Ще кілька досі кружляють у небі над Україною.

У ніч на 12 вересня Україну атакували 69 засобів повітряного нападу росіян, з яких повітряним силам ЗСУ станом на 9:00 ранку вдалось ліквідувати 44 дрони, повідомили у командуванні.

Так, окрім «шахедів», вночі російські нападники  вдарили по Чернігівській області двома балістичними ракетами «Іскандер-М», запустили керовану  авіаційну ракету Х-59/69 та дві крилатих ракети Х-22/32 із літаків Ту-22М3 з повітряного простору над акваторією Чорного моря в напрямку острова Зміїний.

Зазначається, що  завдяки активній протидії Сил оборони, більшість ворожих ракет не досягла бажаних цілей.

Читайте також: У Мурманській області РФ закрили повітряний простір через атаку дронів

Що ж стосується ударних БпЛА типу Shahed, то цієї ночі Україну атакували 64 дрони. В результаті протиповітряного бою сили оборони збили  44 ударних БпЛА, три ворожі безпілотники полетіли назад у Росію, ще чотири – локаційно втрачені на території України. Станом на 9:00 чотири ударні БпЛА залишаються в повітряному просторі України, по цілях працюють сили оборони.

Як зазначили у ПС ЗСУ, протиповітряна оборона цієї ночі  працювала у Київській, Херсонській, Хмельницькій, Черкаській, Сумській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Запорізькій та Полтавській областях.

Над відбиттям нападу працювали  авіація, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи та підрозділи РЕБ Сил оборони України.

У ніч на 12 вересня російські війська завдали масованого авіаційного удару по енергетичній та цивільній інфраструктурі міста Конотоп у Сумській області, використовуючи безпілотники типу Shahed. Наразі відомо про 13 людей, які отримали поранення різного ступеня тяжкості. Внаслідок атаки пошкоджені житлові будинки, навчальні заклади та медичні установи.