UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вночі Україну атакували 44 ракетами та дронами, знищено 43 з них

Зокрема знищено усі ворожі ракети. 

Під час нічної повітряної атаки росіян крилатими ракетами та ударними БпЛА сили протиповітряної оборони знищили усі 28 крилатих ракет ворога та 15 із 16-ти ударних БпЛА, повідомив головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний.

Він зазначив, що над Україною було зафіксовано 44 ворожі повітряні цілі. 28 ракет повітряного базування типу Х-101/Х-555/Х-55 російські війська випустили з одинадцяти літаків стратегічної авіації Ту-95мс з акваторії Каспійського моря та району Енгельса.

Ще 16 ударних БпЛА типу “Shahed-136/131”  нападники запустили  з південного та північного напрямків – Приморсько-Ахтарська та Курська.

«Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил у взаємодії із ППО Сил оборони України знищено усі 28 крилатих ракет та 15 ударних БпЛА типу “Shahed-136/131” у межах Київської, Черкаської, Одеської та Миколаївської областей. Дякую захисникам неба за бойову роботу!», - зазначив Залужний.

Читайте також: В ОК "Південь" пояснили нову тактику повітряних атак окупантів

Внаслідок падіння уламків в різних районах Києва під час повітряної атаки цієї ночі загинуло дві людини та ще три отримали поранення різного ступеня важкості.

В Київські області уламки збитих ракет серйозно пошкодили житлові будинки та спровокували пожежі.