UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вночі українські захисники знищили над Україною вісім «шахедів»

Дві крилаті ракети, на жаль, ліквідувати не вдалось.

В ніч на четвер, 27 липня, під час російської повітряної атаки сили протиповітряної оборони знищили вісім ударних безпілотних літальних апаратів, які атакували Україну, повідомили в Повітряних силах Збройних сил України.

Вночі російські окупанти атакували Україну з південно-східного напрямку ударними БпЛА та крилатими ракетами. Усього було зафіксовано два пуски крилатих ракет «Калібр» з підводного човна в Акваторії Чорного моря та восьми іранських дронів-камікадзе «Shahed-136/131» з напрямку Приморсько-Ахтарськ.

«Калібри» атакували портову інфраструктуру Одещини, на жаль, уразити не вдалося, є пошкодження та постраждалі», - зазначили в повітряних силах.

Водночас усі вісім «шахедів» вдалось  знищити та засобами Повітряних Сил у межах Хмельницької, Дніпропетровської та Донецької областей.

Також у Повітряних силах повідомили, що за минулу добу авіація Повітряних Сил завдала 11 авіаційних ударів по ворожих об’єктах та місцях зосередження особового складу і військової техніки окупаційних військ.

Читайте також: Як вберегтися від ракет і "Шахедів": поради МВС і ОВА

Напередодні ввечері, 26 липня, Протиповітряна оборона України знищила щонайменше 36 російських ракет, які російські терористи запустили по Україні. За попередніми даними обійшлось без людських втрат.