UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вночі російські БПЛА завдали ударів по енергооб'єктах у двох областях — “Укренерго”

В окремих районах знеструмлювались промислові й побутові споживачі.

Фото ілюстративне

Фото ілюстративне

У ніч на 26 липня російські БПЛА завдали ударів по енергооб'єктах Укренерго” в Житомирській та Чернігівській областях. Як наслідок, знеструмлювались побутові й промислові споживачі в окремих районах Житомирської області, повідомили в НЕК “Укренерго”. 

Читайте також: Відключення світла: Галущенко розказав, чому ситуація покращилась

На ранок енергоживлення більшості споживачів було відновлено.  Ремонтні роботи продовжуються.

Голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко, своєю чергою, повідомив, що уламками БПЛА на території області було пошкоджено обʼєкти цивільної інфраструктури й енергетики. Здійснюється ліквідація наслідків та оцінка завданої шкоди. 

Згідно з даними Повітряних сил ЗСУ, вночі росіяни запустили по Україні 22 “шахеди”. Сили ППО збили 20 ворожих дронів у Херсонській, Сумській, Житомирській та Чернігівській областях. Також окупанти вдарили балістичною ракетою “Іскандер-М” по Донеччині.

Читайте також: У Румунії знайшли зниклі вночі російські «шахеди»

Ворог продовжує енергетичний терор. ZN.UA запитало українців про те, як вони переживають відключення світла, а в “Укренерго” ми поцікавилися, що вони роблять, аби цих відключень стало менше. Відповіді — у тексті Юлії СамаєвоїЯк Україна переживає найспекотніше літо і готується до найтемнішої зими”.