UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вночі атаки зазнав порт в Одеській області, загинули люди

Також через пошкодження цивільного судна стався витік рідини в море.

В ніч на середу, 10 липня, російські війська ракетами атакували портову інфраструктуру Одеської області, повідомив вранці речник української добровольчої армії «Південь», голова Громадської ради при Одеській ОВА Сергій Братчук. 

Водночас спікер зазначив, що внаслідок активної протидії три ворожі ракети Х-59/Х-69 та три ударних БпЛА не досягли своїх цілей.

Як повідомив у свою чергу голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер, внаслідок російської атаки загинули двоє людей – охоронець та водій вантажівки. Ще один чоловік, вахтовий матрос, отримав поранення.

«Нині постраждалий отримує всю необхідну допомогу в лікарні. Висловлюю щирі співчуття рідним та близьким…», - зазначив Кіпер.

Також він додав, що від падіння уламків зазнали пошкоджень складські приміщення, вантажний автотранспорт та цивільний теплоход.

«Через пошкодження судна, стався витік рідини. Наслідки ліквідовуються», - запевнив голова ОВА.

Читайте також: Ракетний удар РФ по багатоповерхівці у Києві: рятувальники дістали тіла чотирьох жінок

Рано-вранці 10 липня в Одесі пролунала серія вибухів під час повітряної тривоги. За інформацією місцевих, їх було щонайменше три.

Як зазначили у Повітряних силах ЗСУ, вночі російські війська атакували Україну однією балістичною ракетою «Іскандер-М» і чотирма керованими авіаційними ракетами Х-59/Х-69 з окупованого Криму, а також  20-ма ударними БпЛА типу «Shahed-131/136».

Сили протиповітряної оборони ліквідували 14 «шахедів» у Одеській, Миколаївській, Херсонській, Дніпропетровській, Хмельницькій, Черкаській,  Вінницькій та Рівненській областях, та збили три ворожі ракети Х-59/Х-69, які летіли на Одесу.