UA / RU
Підтримати ZN.ua

Внаслідок удару по 128-й бригаді загинули 19 бійців – командування бригади

Зараз проводиться перевірка всіх обставин трагедії.

Командування 128 Окремої гірсько-штурмової бригади Збройних сил України заявило, що під час удару по особовому складу бригади 3 листопада загинули 19 бійців.  

«Ракетний удар підступного ворога забрав життя 19 бійців 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади», - йдеться в повідомленні підрозділу у Facebook.

В ОГШБ зазначили, що зараз проводиться ретельна перевірка всіх обставин трагедії.

«До її  закінчення просимо не поширювати неперевірену, часто фейкову інформацію. Загинули кращі наші бійці... Висловлюємо щирі співчуття їхнім рідним і обіцяємо відомстити за побратимів у 100-кратному розмірі», - додали в бригаді.

Читайте також: Авіакатастрофа в Житомирській області: у ДБР розглядають три версії

Раніше стало відомо, що 3 листопада армія РФ завдала ударів по 26-ти населених пунктах у Запорізькому, Пологівському та Василівському районах. Зокрема, ворог ударив ракетою "Іскандер-М" по особовому складу 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади, який зібрали вручення нагород  до Дня ракетних військ. Унаслідок ракетного удару загинули військовослужбовці, також поранення різного ступеня важкості дістали й місцеві жителі.

6 листопада на території Закарпатської області оголошено триденну жалобу за загиблими військовими 128-ї бригади.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що за фактом трагедії  зареєстровано кримінальне провадження та триває відповідне розслідування. За його словами, цієї трагедії можна було уникнути.