UA / RU
Підтримати ZN.ua

Внаслідок розриву мін вже постраждали 700 українців – ДСНС

Дві сотні українців загинули від мін.

Щотижня по Україні фіксується той чи інший випадок, коли є травми чи навіть загибель людей внаслідок розриву мін. Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомив начальник відділу організації роботи з гуманітарного розмінування ДСНС Сергій Рева.

Загалом, за його словами, на сьогодні зафіксовано близько 700 випадків загибелі та травмування цивільних громадян від вибухонебезпечних предметів.

"Станом на сьогоднішній день, на жаль, ми маємо цифру близько 700 зафіксованих випадків – це тих, коли люди травмувалися або загинули від вибухонебезпечних предметів", - сказав він.

За даними Мінреінтеграції, в Україні від мін загинули близько 200 осіб, серед них є діти. Саме тому робота з розмінування є пріоритетною і включає не лише знешкодження небезпечних предметів, але й проведення роз'яснювальної роботи серед населення, доведення до них правил, рекомендацій щодо того, що робити, коли людина виявила підозрілий предмет.

Читайте також: В Україні вироблятимуть техніку для розмінування, світові бренди погодилися

За даними ООН, у травні кількість російських ракетних обстрілів і атак безпілотників по всій Україні зросла майже втричі. Від початку повномасштабної війни Управління Верховного комісара ООН з прав людини зареєструвало 24 862 жертви серед цивільного населення, 9083 мирних жителя загинули, у тому числі 530 дітей, і 15 779 отримали поранення, у тому числі 1086 дітей.