UA / RU
Підтримати ZN.ua

Внаслідок російського удару по Одесі кількість загиблих зросла до 20

Поранення отримали 73 особи.

Кількість загиблих внаслідок ракетного удару по Одесі збільшилося до 19 людей. Про це повідомив генеральний прокурор України Андрій Костін у Facebook.

“Росія не припиняє тероризувати Одесу. Станом на 17:00 вже відомо про 19 загиблих та 73 постраждалих внаслідок чергових ракетних атак ворога”, – написав Костін. 

Серед жертв та постраждалих, за словами генпрокурора, місцеві мешканці, медики, співробітники ДСНС. 

Оновлено о 20:00: Державна служба з надзвичайних ситуацій повідомила, що кількість загиблих унаслідок ракетного удару РФ по Одесі зросла до 20 осіб.

Читайте також: Ракетний удар по Одесі: загинули колишній заступник мера та командир батальйону “Цунамі”

Нагадаємо, росіяни 15 березня завдали ракетного удару по цивільній інфраструктурі Одеси. При цьому ворог вдарив кілька разів. Після першого ж вибуху на місце прибули рятувальники та медики і тоді росіяни вдарили знову. Спочатку Одеська ОВА повідомила про вісьмох загиблих, пізніше їхня кількість зросла до 16 людей.

Внаслідок удару пошкоджено 10 приватних будинків, станцію техобслуговування, газопровід низького тиску та два пожежно-рятувальні автомобілі. Рятувальники зараз ліквідовують пожежу на газопроводі та території приватного будинку. Загалом вогонь охопив близько 120 кв. м.

Правоохоронці відкрили справу за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).