UA / RU
Підтримати ZN.ua

ВМСУ підтвердили пошкодження російського корабля «Павел Державин»

Щоправда, подробиць досі немає.

Поблизу окупованого росіянами Севастополя отримав пошкодження корабель Чорноморського флоту РФ «Павел Державин». Інформацію про це, раніше розповсюджену ЗМІ, підтвердив речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі «Радіо Свобода».

«Ви перші, кому я підтверджую це офіційно сьогодні, що він отримав пошкодження. Я не можу вам надати ніякої інформації щодо обставин цього інциденту, назвімо це так, але факт такий є», – зазначив Плетенчук.

Він розповів, що пошкоджений корабель є частиною флоту країни-терористки РФ. Однак раніше український флот мав корабель з такою ж назвою.

«Вони мають однакову назву. Наскільки я пам'ятаю, ще до війни був такий цікавий момент. Я можу лише зазначити, що це не український корабель», – пояснив Плетенчук.

Напередодні ЗМІ та місцеві Telegram-канали повідомили, що під час зовнішнього рейду з Севастополя підірвався корабель ЧФ РФ «Павел Державин». Причини підриву були невідомі. 

Читайте також: Українські атаки змусили Росію передислокувати Чорноморський флот: це ставить під загрозу контроль РФ над Кримом — Politico

Як розповів ексзаступник керівника штабу Військово-морських сил ЗСУ Андрій Риженко в коментарі ZN.UA, найсуттєвішою втратою для росіян на морі після крейсера «Москва» є великий десантний корабель «Саратов». Ним окупанти підвозили техніку для штурму Маріуполя в березні 2022-го року. 

Більше про особливості застосування російського флоту за умови наявності в України морських дронів та протикорабельних ракет читайте у статті Володимира Кравченка «Чи забере Росія свій флот з Криму?».