UA / RU
Підтримати ZN.ua

Влада Харкова збирається тікати через наступ росіян: ЦПД спростував ІПСО пропагандистів

Росіяни прагнуть деморалізувати українців.

Російські пропагандистські Telegram-канали поширюють інформацію про те, що керівництво Харкова готується «втікати» з міста через наступ окупантів. Центр протидії дезінформації спростував цей фейк.

За словами росіяни, про наміри місцевої влади начебто свідчить виділення грошей на ремонт доріг у районі міста Люботин та селища Коротич, зазначили у ЦПД.

Читайте також: Сирський здав Авдіївку Росії: ворожа пропаганда поширює новий фейк

Скриншот ZN.UA

«Повідомлення про буцімто наміри міської адміністрації Харкова не відповідають дійсності та є інформаційно-психологічною операцією ворога, яка має на меті деморалізувати суспільство та посіяти панічні настрої», − наголосили фактчекери.

Нагадаємо, на початку 2024 року очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов, прокоментував статтю The Telegraph про те, що окупанти можуть готуватися до нового наступу в регіоні, і заявив, що наразі на різних напрямках фронту в області не фіксується скупчення російських військ. Він додав, що місцева влада постійно моніторить ситуацію, а військові вживають необхідних заходів, аби бути готовими до потенційних викликів.

Також речник командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо у кінці січня зауважив, що північний кордон укріплюється. За його словами, для цього є необхідні сили та засоби, а також територію обладнують інженерними спорудами.

Читайте також: Данілов оцінив можливості повторного наступу росіян на Київ

А в середині лютого начальник пресслужби ОСУВ «Хортиця» Ілля Євлаш сказав, що на цьому напрямку росіяни не мають достатньо військових, аби розпочати наступальну операцію.