UA / RU
Підтримати ZN.ua

Висоти та забудови: експерт розповів про перевагу, яка допомагала ЗСУ боронити Вугледар

Росіяни намагаються обійти місто з заходу та сходу — з селищ Водяне та Пречистівка.

Окремі групи російських окупантів вже зайшли у Вугледар у Донецькій області, ворог все ще намагається оточити місто, відзначив директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець. Під час телеефіру на "Еспресо" він нагадав, що понад 20 місяців його обороняють бійці 72-ї ОМБр.

Ситуація там зараз одна й найскладніших за останні кілька днів, місто знищують, додав він. 

"Місто розташоване на висоті, і це одна з небагатьох ділянок фронту, де є перевага у висоті, а також шахтна, промислова та висотна забудова. Це дозволяло значний час, використовуючи перевагу у висоті та забезпечення нас артилерією й протитанковими засобами, стримувати фронтальні атаки противника, — пояснює експерт, — які, серед іншого, ускладнювалися подоланням річки Кашлагач, що тече на північ від цього населеного пункту". 

Росіяни намагаються обійти місто з заходу та сходу — з селищ Водяне та Пречистівка. Згурець вважає, що українські бійці продовжать боронити цю ділянку. 

"Вчора ввечері надійшла інформація, що окремі групи російських бійців зайшли зі сходу у Вугледар, — розповів він. — Тож динаміка не на нашу користь, але побачимо, як розвиватимуться події далі". 

Читайте також: Ситуація навколо Вугледару, який намагаються оточити росіяни, критична і продовжує ускладнюватися — аналітики

Нагадаємо, наступальна операція росіян в напрямку міста Вугледар у Донецькій області триває вже багато місяців, проте через низьку медійність цієї ділянки інформації про ситуацію там донедавна було дуже мало. По цій же причині бійців там гірше оснащували, вони відчували ще більший брак боєприпасів, про що самі ж розповідали іноземним ЗМІ ще у березні. Вони також пояснили, що Вугледар важливий для окупантів, адже він є панівною висотою