UA / RU
Підтримати ZN.ua

Виснажити ЗСУ і дочекатися погоди: ISW про нову тактику ворога

Уже не "захопити території".

Окупанти перейшли з намірів захоплення територій до тактики "гнучкої оборони" і відзначають "певну успішність" такої методики, йдеться у сьогоднішньому звіті Інституту дослідження війни. 

Читайте також: ЗСУ контратакують на чотирьох напрямках: мапи боїв ISW

Українська сторона повідомила, що станом на 12 червня українські війська ще контролюють Макарівку. Російське джерело повідомило, що бої на Времівському виступі тривають і результати бою невідомі. 

Затятий націоналіст і колишній російський офіцер Ігор Гіркін стверджував, що згадане вище підтверджує "успіх російської тактики гнучкої оборони" у цьому районі, та що військове командування РФ більше дбає про те, щоб виснажити ЗСУ, ніж знову захопити територію.

Читайте також: Підрив Каховської дамби — справа рук російських військових: аргументи від ISW

Гіркін стверджував, що типовим захистом російських військ є відхід у тил, щоб вивести піхоту ЗСУ з-під прикриття української ППО та засобів радіоелектронної боротьби.

Воєнний злочинець заявив, що важливу роль у визначенні результату операцій на цій ділянці найближчими днями відіграватиме погода.

Він також розповідав, що потім війська РФ атакують цей район за підтримки танків та ППО, щоб завадити українським силам перекинути елементи протиповітряної оборони на звільнені райони.

Читайте також: Гіркіна не засмучує удар по Рубльовці, а Кадиров погрожує Європі — огляд ISW

Тактика в повітрі: вичікування погоди

В ISW кажуть, що ворог вичікує для авіаатак доброї погоди. Хоча часом, судячи з сьогоднішнього нічного удару, вдається до відхилення від цього плану. 

Читайте також: Удар по Кривому Рогу: Люди під завалами. Є постраждалі у вкрай важкому стані

Російські "військові оглядачі" стверджували, що через погані погодні умови літаки ПКС РФ не могли здійснювати вильоти та приземлилися. Це нібито завадило окупантам оборонятися від наступальних дій ЗСУ біля адмінкордону між Донеччиною й Запоріжжям.

Російські джерела стверджували, що 11 червня ЗСУ вдалося досягти тактичних успіхів через сильний дощ і туман, які не дозволили ВКС РФ і гелікоптерам завдати ударів по скупченнях українських сил.

Читайте також: Після перших контрнаступальних дій тривають важкі бої — Reuters

Крім того, російські джерела розповідали, що військова авіація РФ відновила інтенсивні авіаудари по силах ЗСУ 12 червня після того, як пройшов дощ.