UA / RU
Підтримати ZN.ua

Виплати військовим: хто може отримати 30 000 гривень

На них мають право деякі категорії військових.

Військовослужбовці, які захищають нашу країну від ворога отримують певні державні виплати. У лютому 2023 порядок виплати додаткової грошової винагороди їм змінили. Фахівці «Юридичної сотні» нагадали, хто зараз може отримати винагороду у розмірі 30 000 гривень.

Читайте також: Воєнний стан: як військовому виїхати на лікування за кордон

Вона виплачується військовослужбовцям, які виконують бойові (спеціальні) завдання за бойовими наказами (розпорядженнями) (у розрахунку на місяць пропорційно часу виконання бойових (спеціальних) завдань):

Підтверджується безпосередня участь військовослужбовців у бойових діях чи заходах, виконанні бойового (спеціального) завдання на підставі таких документів:

При відрядженні військовослужбовців до інших військових частин командири військової частини (установи, організації), до яких відряджений військовослужбовець, повідомляють органи військового управління, військові частини (установи, організації) за місцем штатної служби військовослужбовців до 5 числа кожного місяця для нарахувань за основним місцем служби.

Нагадаємо, військові, що укладають перший контракт, можуть отримати одноразову грошову допомогу. Для цього треба виконати певні умови.