UA / RU
Підтримати ZN.ua

Винищувачі F-16 вже вилітали на бойові завдання в Україні – The Telegraph

У мережі вже публікують фото з нібито літаком F-16 в Україні.

Західні винищувачі F-16 після прибуття в Україну вже виконали перші бойові завдання. Зокрема їх задіяли як «протиповітряну оборону».

Як пише The Telegraph, неназваний представник українських військово-повітряних сил не заперечив цю інформацію, хоча Київ офіційно не підтвердив отримання літаків.

Читайте також: США нададуть Україні ракети для F-16 – WSJ

Після того, як агенція Bloomberg 31 липня повідомила про надходження в Україну «невеликої кількості» F-16, у соцмережах активно почали поширювати фото, на якому нібито зображений винищувач у небі над Україною.

Раніше у ЗМІ писали, що через брак пілотів цьогоріч в України не вийде застосувати багато F-16. Водночас президент Володимир Зеленський зазначав, що Україна не зможе досягти паритету з Росією поки у ВПС не буде 128 літаків такого типу. А ще він заявляв, що у 2024 році союзники передадуть 10% від необхідної кількості винищувачів.

Читайте також: Країни, у яких сотні F-16, платять за годину польоту до 5,5 тисяч доларів. Для України цінник буде в рази вищим — авіаексперт

Також головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський говорив, що F-16 застосовуватимуть із певними обмеженнями. Зокрема літакам доведеться залишатися «за 40 або більше кілометрів» від лінії фронту.