UA / RU
Підтримати ZN.ua

Військовий розповів, скільки авіабомб застосовує армія РФ за день на покровському напрямку

Цехоцький повідомив, що нині мета окупантів — захопити Покровськ.

Російські окупаційні війська кожного дня скидають керовані авіаційні бомби на позиції Збройних Сил України на покровському напрямку, розповів офіцер 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка Сергій Цехоцький в інтерв'ю Radio NV.

"Не дуже великою кількістю, як це було в Авдіївці, тому що це такий фронт. Зараз чотири-шість керованих авіаційних бомб (на день - ред). на наші позиції падає", - наголосив він.

Читайте також: Росіяни перебили водопостачання до Покровська

За його словами, стратегічною та політичною метою росіян нині є захоплення міста Покровськ.

"Розумієте, йшли вони в лобову атаку, всі ми добре знаємо, отримали добре по зубах, своєчасно підійшло підкріплення. І все ж таки командування зуміло зупинити ворога ціною неймовірних зусиль... Нині вони намагаються саме обійти по флангах, і з півдня, з півночі наближатися саме до Покровська", - додав військовий.

Україна зупинила просування ворога поблизу Покровська. Так нещодавно заявив Головнокомандувач Сирський, слова якого викликали багато запитань у соцмережах — як від військових, так і від громадянського суспільства. Військкор ZN.UA поїхав на Донеччину, щоб перевірити це твердження, та вже має чітку відповідь. Якими є тактика й мета Росії зараз, як цьому протистоять Сили оборони та чому настільки важливим для України стало місто Українськ? Про це та багато іншого — в статті Віталія Кононученка "Битва за Донбас: довгоочікувана стабілізація чи черговий виток протистояння?".