UA / RU
Підтримати ZN.ua

Військовий розповів про штурми росіян на курахівському напрямку: Можуть тривати по два дні з застосуванням техніки раз в кілька годин

Войтенко наголошує, що у росіян немає визначеного часу, коли вони проводять штурмові дії, наприклад, з 06:00 до 23:00. 

Пресофіцер 33-ї ОМБр Назар Войтенко розповів, що росіяни на курахівському напрямку проводять здебільшого броньовані штурми, вони відбуваються щодня. Іноді окупанти штурмують одну й ту саму ділянку кілька діб, аби прорвати оборону захисників. Під час ефіру на телеканалі "Київ 24" він розповів, що проти ворожих сил ЗСУ використовують зазвичай артилерію, міни та протитанкові ракетні комплекси. 

Захисники на цій ділянці випробували в тому числі німецький танк Leopard — "ефективну та влучну зброю": "Російські одиниці не мали шансів вижити після таких ударів бронебійними снарядами".  

Войтенко продовжив, що у росіян немає визначеного часу, коли вони проводять штурмові дії, наприклад, з 06:00 до 23:00. Окупанти працюють протягом цілого дня, застосовуючи по кілька одиниць техніки за раз з перервами. 

Войтенко також припустив, що для поповнення втрат окупанти використовують новомобілізованих і підтягують нову техніку можливими шляхами логістики. 

"Воюють проти нас старими зразками радянськими, які забивають плитами, мангалами, РЕБами, аби їх менше вражали. Я не впевнений, що в них оновилися полки мотострілецькі тут, які проти нас воюють. Вони активні завжди, — розповідає військовий. — Вони просто перегруповуються, накопичуються і знову йдуть вперед доти, поки не прочавлять ділянку фронту. І власне на це вказує постійне залучення більш ніж десятків одиниць техніки. Це якраз їхні спроби прочавити ділянки, де, ймовірно, вони могли знайти слабке місце або намагаються його там створити".

Читайте також: Бійці ДШВ на курахівському напрямку розгромили росіян під час невдалого штурму: знищено десятки окупантів та одиниць їх техніки, зокрема машину "Термінатор"

За даними DeepState, росіяни 17 жовтня прорвалися у Максимільянівку на курахівському напрямку, про що свідчило їхнє відео з цього населеного пункту. Втім, вони не контролюють селище повністю. Також особливо напруженою, за оцінками аналітиків, є ситуація в район Гірника-Курахівки.