UA / RU
Підтримати ZN.ua

Військовий розповів, чим росіяни замінили "м'ясні штурми" поблизу Кліщіївки

Українські військові тримають позиції.

Російські загарбники у районі Кліщіївки на Донеччині відмовилися від тактики "м'ясних штурмів" натомість намагаються атакувати невеликими групами піхоти і майже не використовують важку техніку.

Про це розповів пресофіцер 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригади Петро Гайдащук, слова якого цитує АрміяInform.

Читайте також: «Азов» відкинув ворога у Серебрянському лісництві – чому це важливо, хоча офіційні зведення оминули увагою цю операцію: карта

"Ворог навчається і тепер замість "м'ясних штурмів" росіяни намагаються прорватися групами по чотири-вісім людей. Вони наступають під прикриттям артилерії та задіюють дрони-камікадзе", ‒ зазначив він.

Гайдащук додав, що армія РФ наступає на Кліщіївку з метою охопити Часів Яр із південного напрямку, проте українські десантники відбивають ворожі атаки.

Читайте також: Військові дронами Vampire знищили техніку і позиції росіян

Нагадаємо, в районі Кліщіївки воїни ЗСУ вперше за час повномасштабного вторгнення "затрофеїли" російський "танк-черепаху", а екіпаж взяли у полон.

Водночас представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов розповів, що через "м'ясні штурми" у Харківській області росіяни почали частіше здаватися у полон.