UA / RU
Підтримати ZN.ua

Військовий про ситуацію в Часовому Яру: Росіяни зараз не можуть використовувати артилерію, але складається враження, що їх ресурси живої сили безмежні

Зараз основне озброєння ворога — дрони, КАБи та РСЗВ. 

Офіцер артилерії 4-ї бригади НГУ "Рубіж" Володимир Назаренко розповів про ситуацію в районі Часового Яру у Донецькій області. Під час телемарафону він наголосив, що на цій ділянці російські окупанти мають перевагу у ресурсах і резервах, тож їх намагання просунутися продовжуються. Хоча, попри це, ворог все ж зазнає великих втрат. 

"Він пробує чи на багі, чи на мотоциклах, чи пішки, вночі, вдень, із застосуванням бронетехніки. Ворог так чи інакше тисне і здається, що в нього безмежні ресурси в живій силі, — розповідає захисник. — Адже ми щодня бачимо втрати ворога, ми щодня завдаємо втрати. Але він, на жаль, ще не закінчується". 

Зараз росіяни не використовують артилерію та міномети, продовжив Назаренко, додаючи, що ці установки ворожі сили відтягують у тил. На це є кілька причин: гарна видимість, довга тривалість світового дня та хороші погодні умови. Як наслідок, там фіксується велика кількість БпЛА, які запускають і захисники, і окупанти. Також росіяни застосовують керовані та некеровані авіабомби та РСЗВ. 

Читайте також: ЗСУ зупинили просування ворога в районі Липців у Харківській області — нацгвардієць (карта)

Нагадаємо, речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин розповів 4 липня, що ЗСУ відійшли з мікрорайону "Канал" у місті Часів Яр Донецької області на більш захищені та підготовлені позиції.