UA / RU
Підтримати ZN.ua

Військовий облік: чи треба на нього ставати абітурієнткам

Відповідь дали у ТЦК та СП.

У травні в Україні набрав чинності новий закон про мобілізацію. Він встановив обов’язок з актуалізації даних до середини липня для усіх військовозобов’язаних.

Читайте також: Відстрочка від мобілізації: чи отримає її студент, який був відрахований, а потім продовжив навчання

Начальник відділу військового обліку, бронювання та впровадження єдиного держреєстру військовозобов'язаних сектору мобілізаційно оборонної роботи Харківського обласного центру комплектування та соціальної підтримки Любомир Хомицький в коментарі «Суспільному» розповів, чи потрібно абітурієнткам ставати на військовий облік

«Жінок це стосується тільки в тому випадку, коли вони будуть уже закінчувати відповідні навчальні заклади і отримувати медичну або фармацевтичну освіту, то такі жінки, після того, як вони отримують відповідні дипломи, зобов'язані стати на військовий облік. Ті, які тільки починають навчатися, в них такого обов'язку немає», – зазначив він.

Нагадаємо, кого зі студентів можуть мобілізувати. Прийнятий закон передбачає також нові вимоги до мобілізації студентів. В Україні студенти мають право на відстрочку від призову, але три категорії тих, хто навчається у вишах та професійних середніх закладах освіти, можуть бути мобілізовані до війська.