UA / RU
Підтримати ZN.ua

Військові звільнили десять російських позицій на околицях Бахмута – Маляр

Військові діють на межі людських можливостей.

Українські військові звільнили понад десять російських позицій на околиці прифронтового міста Бахмут на сході України. Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр. 

За її словами, підрозділи за сьогодні захопили понад 10 ворожих позицій на півночі та півдні околиць Бахмута, зачистили значну площу лісового масиву в районі Іванівського. Також військові взяли в полон російських військових з різних частин.

"Коли неймовірне – ймовірно. Хто знає реальну обстановку і перебуває зараз там, розуміє всю гостроту ситуації. Це коли 1 м зі складності виконання завдань вартує 10 км. Наші діють на межі надлюдських можливостей. Діють твердо, рішуче і професійно", – запевнила Маляр.

Читайте також: Під Бахмутом ЗСУ ліквідували двох російських полковників

За даними Генштабу, протягом останньої доби ворог наступав у напрямку населених пунктів Григорівка, Богданівка та Предтечине на бахмутському напрямку. Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Загалом, протягом доби, відбулось близько 30 бойових зіткнень на зазначених ділянках фронту, в епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка.