UA / RU
Підтримати ZN.ua

Військові показали, як росіяни здаються у полон у Курській області

Окупанти підняли білий прапор, адже залишилися без води та БК. 

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк розповів, що російські окупанти продовжують здаватися в полон у зоні проведення курської операції. На своєму Tg-каналі він опублікував відповідне відео та зауважив, що окупанти після п'яти днів запеклих боїв залишилися без води та боєприпасів, що й змусило їх підняти білий прапор. 

Військовий ЗСУ з позивним "Принц" розповів, що росіянам за допомогою коптера скинули рацію, після чого вони, виконавши вказівки Сил оборони, вийшли з території ферми. Українські воїни, дотримуючись норм Женевської конвенції, дали їм воду та цигарки, про які ті просили. 

"В той день 61-ша окрема механізована Степова бригада Сухопутних військ взяла у полон 13 росіян, четверо з них мали серйозні поранення", — підписав відео Павлюк. 

Читайте також: Залужний був проти наступу України на Курську область — Politico

Нагадаємо, 12 вересня ЗСУ розпочали наступ на ще одній ділянці фронту у Курській області — у Глушковському районі, одразу просунувшись там на кілька кілометрів вглиб. У підрозділі БпЛА Khorne у суботу показали відео, на якому видно, як українська бронетехніка пройшла через прорив російської оборони там та попрямувала до села Веселе. Там також розповіли, що російські строковики знову опинилися під загрозою оточення, що з ними сьогодні — невідомо.