UA / RU
Підтримати ZN.ua

Військові розповіли, скільки територій Нью-Йорка зараз підконтрольні ЗСУ

Росіяни просуваються за рахунок значних резервів.

Пошкоджені житлові будинки в селищі Нью-Йорк, коли дим піднімається вздовж лінії фронту в Донецькій області / 19 липня 2023 року

Пошкоджені житлові будинки в селищі Нью-Йорк, коли дим піднімається вздовж лінії фронту в Донецькій області / 19 липня 2023 року

Українські військові, серед яких бійці 53 окремої механізованої бригади імені князя Володимира Мономаха, продовжують утримувати позиції в північній частині селища Нью-Йорк у Донецькій області, попри інтенсивні атаки російських військ і низку заяв про окупацію населеного пункту.

Воїни ЗСУ продовжують тримати оборону, контролюючи близько 20% території Нью-Йорка, повідомили джерела "УП" серед керівництва 53-ї бригади та оперативно-тактичного угруповання "Луганськ".

Читайте також: ЗСУ контролюють 92 населених пункти в Курській області – Зеленський

Один із військових зазначив, що російські сили поступово просуваються завдяки значній чисельності резервів, незважаючи на великі втрати. "Ми вбиваємо, вони йдуть. У нас, на жаль, таких резервів немає", – зауважив він.

Орієнтовна карта бойових дій станом на 19 серпня о 23:18 / DeepStateMAP

Читайте також: Про жодні переговори з Україною після вторгнення в Курську область не може бути й мови – Лавров

Інший військовий додав, що окрім браку піхоти, існують проблеми з наявним особовим складом, зокрема нібито низька вмотивованість серед солдатів на напрямку Нью-Йорка та Торецька. Він також розповів про «доволі високий відсоток» військовослужбовців, які залишили позиції без дозволу (СЗЧ).

Зараз російські війська, пройшовши значну частину Нью-Йорка, просуваються до селища Неліпівка. Зазначається, що захоплення Нью-Йорка відбулося доволі швидко – протягом двох місяців. До кінця червня 2024 року Нью-Йорк і Торецьк залишаються останніми населеними пунктами, де лінія бойового зіткнення тримається на рівні, встановленому під час антитерористичної операції (АТО) та операції Об'єднаних сил (ООС).

Читайте також: У Курській області помітили танк із червоно-білим прапором Білорусі

Нагадаємо, американський Інститут вивчення війни (ISW) в одному зі своїх останніх звітах, посилаючись на російські воєнні блоги, припустив, що армія РФ могла повністю захопити селище. Натомість аналітики української OSINT-спільноти DeepState зазначили, що за населений пункт ще йдуть важкі бої.