UA / RU
Підтримати ZN.ua

Військові РФ, які воюють в Курській області, отримують менші виплати, ніж в Україні – ЦПД

Також вони не зможуть отримати статусу ветеранів бойових дій.

Російські військові, які беруть участь у так званій контртерористичній операції у Курській області РФ, отримують менше грошей, аніж ті, які воюють в Україні. Про це повідомив керівник Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко в Telegram.

“При пораненні військовослужбовець, залучений до КТО, отримає всього 100 тисяч рублів, тоді як учасник СВО може розраховувати на 3 мільйони рублів. Якщо злочинець КТО гине – платять 600 тисяч рублів. Коли гине злочинець СВО – 5 мільйонів рублів”, – розповів керівник ЦПД.

Крім того, за словами Коваленка, учасники боїв у Курській області не зможуть отримати статусу ветеранів бойових дій, а відтак пільг та соцгарантії.

Читайте також: Російські оглядачі визнають неспроможність власної армії розпочати звільнення територій, захоплених ЗСУ в Курській області: карта

"Режим Путіна економить на війні і знецінює людські життя, особливо строковиків, яких кинули вмирати за Суджу. Уявіть, захист території Росії для Путіна коштує дешевше, ніж злочини, геноцид і спроба окупації території України”, – зауважив Коваленко.

На переконання керівника ЦПД, це свідчить про те, що Курська область для Путіна менш важлива, ніж Донецька та Луганська області. 

Раніше український інформаційний ресурс DeepState повідомив, що у Курській області ЗСУ захопили Апанасівку, Снагость, Отрубу та просунулися у Ольгівці.