UA / RU
Підтримати ZN.ua

Військові аптечки тепер списуватимуть за спрощеною процедурою: названо етапи

Наказ дозволить пришвидшити надходження нових аптечок.

Міноборони України спростило процедуру списання військово-медичного майна (аптечок, сумок та наплічників). Відповідний наказ підписав міністр оборони Рустем Умєров, повідомляє сайт відомства.

Читайте також: Міноборони вилучає партію сухпайків через брак

Зазначається, що раніше аптечки, сумки та наплічники вважались інвентарним майном. Тож його списання часто було нездійсненне.

Через те, що за документами, на балансі військових частин забезпечення було стовідсоткове, вони не могли замовити нові аптечки. Наказ дозволить пришвидшити надходження нових аптечок.

“Військові частини раніше не могли швидко списати використані аптечки і отримати нові: процес тривав місяцями і передбачав 20 етапів. Після нашої реформи лишається шість етапів і три документи, які можна зробити дуже оперативно”, – розповіла заступниця міністра оборони Наталія Калмикова.

Читайте також: Міноборони: США та Україна погодили план спільного моніторингу наданої американської зброї

Новий порядок списання працюватиме таким чином:

Нагадаємо, Рустем Умєров заявив, що Київ отримає бойові літаки F-16 "у короткостроковій перспективі". Умєров зазначив, що наша держава готується до отримання F-16, працює і над інфраструктурою, і технічним обладнанням. Також триває підготовка пілотів та техніків.