UA / RU
Підтримати ZN.ua

Військова промисловість РФ ослабла та не задовольняє вимоги армії – британська розвідка

Це розуміють у тому числі і на верхівці російської влади.

Виробництво зброї у Росії майже напевно не відповідає вимогам Міноборони РФ щодо потрібних ресурсів для кампанії в Україні та відновлення довгострокових оборонних потреб країни, заявляють аналітики британської розвідки.

Зокрема 9 лютого заступник голови Ради безпеки РФ Дмітрій Мєдвєдєв під час відвідування Омського заводу транспортного машинобудування закликав збільшити виробництво танків у Росії.

До цього президент РФ вдавався до публічних коментарів із закликом до оборонної промисловості краще підтримувати «спеціальну військову операцію

Зокрема, під час онлайн-зустрічі 12 січня Путін критикував віце-прем’єр-міністра Деніса Мантурова, відповідального за оборонну промисловість, за «дуріння». Це був один із найсильніших публічних випадів президента після вторгнення.

«Високопоставлені російські лідери, ймовірно, усвідомлюють, що військова промисловість держави стає критичною слабкістю, посиленою стратегічним та оперативним прорахунком вторгнення в Україну», - резюмують у Міністерстві оборони Великої Британії.

Читайте також: Боїться бути ліквідованим: Путін все частіше пересувається бронепоїздом

Чому дехто і досі вважає Росію могутньою та впливовою державою з другою армією у світі. І чому  про це говорять не Північна Корея чи Іран, а рейтинги відомих компаній та організацій, читайте у статті Сергія Корсунського «Досі друга армія? Що нам потрібно знати про Росію та її місце у світі».