UA / RU
Підтримати ZN.ua

Війська РФ удвічі збільшили число ракетоносіїв у Чорному морі – ОК "Південь"

У командуванні розповіли, скільки "Калібрів" може перебувати на виведених росіянами кораблях.

Російські окупаційні війська вдвічі збільшили кількість своїх ракетоносіїв на бойовому чергування в акваторії Чорного моря. До двох таких підводних кораблів долучилися два надводні, у результаті чого загальний потенційний залп ракет типу "Калібр" може становити 24 одиниці, повідомило оперативне командування "Південь" Збройних сил України у Facebook.

Загалом угруповання держави-агресора в Чорному морі тепер складається з 13 кораблів. "Рівень ракетної загрози дуже високий", – наголосили військові.

Читайте також: Аналітики: Росія може залучити флот для відбиття контрнаступу. Але малоймовірно, що це подіє

Там також не виключили, що армія РФ може продовжити атакувати територію України за допомогою безпілотників. За оцінкою "Півдня", росіяни далі будуть застосовувати авіаційні бомби та артилерію для ударів по прифронтових регіонах.

"Отже, до сигналів повітряної тривоги варто ставитись відповідально, не втрачати пильності і оперативності реакції. Ворог підступний, озлоблений і доведений до певного рівню відчаю, може діяти вкрай жорстоко і відчайдушно", – підсумували в командуванні.

Раніше в Силах оборони заявили, що війська Росії посилюють обстріли півдня України, оскільки панікують через можливий контрнаступ ЗСУ.