UA / RU
Підтримати ZN.ua

Війська РФ почали відводити неушкоджені кораблі далі від окупованого Криму

Російські судна покинули свої звичні пункти базування.

Після атак на російські військові кораблі у тимчасово окупованому Криму, війська РФ почали розосереджувати та ховати свої неушкоджені судна якомога далі від півострова, зазначив речник Оперативного командування "Південь" Сергій Братчук у коментарі 24 Каналу.

Останні два влучання по великих десантних кораблях завдали військам РФ чималих втрат, оскільки вони використовували такі кораблі для перевезення бойових комплектів, озброєння і техніки.

Читайте також: Лондон: Втрата кораблів — не єдина проблема РФ. Сухі доки у Севастополі також не працюють

"Влучання – це дуже добре. Але подивіться про що говорить цей нюанс. Є влучання у найбільш захищені військово-морські фортеці Чорноморського флоту, а саме в акваторії Чорного моря, тобто у Севастополі", - наголосив Братчук.

За його словами, нині російський Чорноморський флот фактично перебуває під вогневим контролем ЗСУ. Через це окупанти розосереджують свої кораблі, максимально виводячи їх у море та ховають у бік Новоросійська. Він також зазначив, що РФ завела в Азовське море щонайменше три великі десантні кораблі.

"Можливо побоюються якогось чергового "малюка", адже з "малюками" не жартують", – додав  речник.

Вранці 13 вересня українські захисники завдали ударів по об’єктах військово-морських сил військ РФ у бухті в тимчасово окупованому Севастополі. Пошкоджень зазнали дизель-електричний підводний човен "Ростов-на-Дону" та великий десантний корабель "Мінск".