UA / RU
Підтримати ZN.ua

Війська РФ перебувають за 11 км від Покровська: голова МВА розповів про ситуацію в місті

До повномасштабної війни у Покровській громаді проживало близько 86 тисяч людей. 

Голова Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк в ефірі телемарафону заявив, що російські окупаційні війська продовжують активно наступати на сході України та підійшли за 11 кілометрів до околиць  Покровська Донецької області, де нині залишається понад 59 тисяч людей.

"Місто готується, як і вся решта Донецької області. У нас в області за кожним містом закріплений підрозділ, бойова бригада. Розроблені плани оборони міста", - наголосив він.

Читайте також: Поки немає тенденції для стабілізації ситуації на покровському напрямку – військовий експерт

За його словами, в місті неперервно триває будівництво фортифікаційних споруд. Добряк переконаний, що російська армія прагне захопити Покровськ для  покращення логістики.

Український інформаційний ресурс DeepState повідомив, що на покровському напрямку росіяни захопили Миколаївку, а також просунулися у районах Желанного, Водяного та Новожеланного.

Якщо плани РФ взяти Покровськ реалізуються, це суттєво підірве наш промисловий потенціал. Утім, якщо ні, то інші ризики для промисловості однаково залишаються. Про них і про перспективи розвитку ситуації у важпромі розповідає Ігор Маскалевич у статті "За Покровськ! vs На Покровськ!".