UA / RU
Підтримати ZN.ua

Війська РФ обстріляли п’ять громад Сумщини: у ОВА розповіли деталі

Ворог бив по регіону протягом дня, використовуючи міномети та артилерію.

Російські загарбники, як і днем раніше, 22 квітня продовжили бити по прикордонних територіях Сумської області з мінометів та артилерії. Під обстрілами були п’ять громад – Есманська, Білопільська, Юнаківська, Миропільська та Новослобідська. Усього зафіксовано 64 "прильоти", повідомила Сумська ОВА в Telegram.

Армія РФ провела два артилерійські обстріли околиці одного з сіл Есманської громади, випустивши дев’ять снарядів. Внаслідок першої атаки там загорілося поле з кукурудзою.

ОВА також зафіксувала 32 влучання з ворожих мінометів і одне з артилерії у Білопільській громаді. По Юнаківській громаді агресор вдарив чотирма снарядами САУ, а по Миропільській – чотирма мінометними боєприпасами.

Через російські обстріли Новослобідської громади там десять "прильотів" з артилерії та чотири – з мінометів.

Читайте також: Росіяни знову обстріляли Харків

"За повідомленнями військових, наразі формування ворожих наступальних угруповань поблизу державного кордону не виявлено. Підрозділи Сил оборони продовжують виконувати завдання на визначених рубежах оборони вздовж державного кордону", – додали в Сумській ОВА.

У суботу росіяни також, зокрема, завдали чотирьох ракетних ударів по Костянтинівці Донецької області. Внаслідок обстрілів пошкоджено три двоповерхівки, п'ять приватних будинків, дві споруди на території соціального закладу та адмінбудівлю.