UA / RU
Підтримати ZN.ua

Війська РФ обстріляли човен із цивільними, які евакуювалися з Херсонської області: є загиблі

Троє людей загинули.

Російські окупаційні війська ввечері в неділю, 11 червня, обстріляли човен із цивільними, які евакуювалися з лівого берега Херсонської області, заявив керівник ОП Андрій Єрмак у Telegram.

"Вони відкрили вогонь у спини цивільним. Шестеро людей дістали поранення. Їх доправили до Херсона та госпіталізували. Лікарі борються за життя поранених", - йдеться в повідомленні.

Пізніше глава Херсонської ОВА Олесандр Прокудін повідомив, що внаслідок обстрілу човна троє мирних людей загинули, ще десятеро дістали поранення, серед них двоє правоохоронців.

"74-річний чоловік, коли ворог відкрив вогонь, власним тілом прикрив жінку. Росіяни розстріляли його в спину. Від отриманих поранень він загинув, лікарі не встигли йому допомогти", - зазначив Прокудін у Telegram.

Читайте також: Росіяни скинули авіабомби на Козацьке Херсонської області. Один зі снарядів влучив поряд з п'ятиповерхівкою

На лівому берез Херсонської області підтопленими залишаються 14 населених пунктів, де ситуація критична. Зокрема росіяни закрили місто Олешки, яке майже повністю затопило після знищення росіянами Каховської ГЕС.