UA / RU
Підтримати ZN.ua

Війська РФ не просуваються на покровському напрямку – Зеленський

На покровському напрямку складно, проте не трагічно.

На покровському напрямку за останню добу відбулось 28 боєвих зіткнень, 11 атак ворога ЗСУ відбили. Водночас, за словами президента Володимира Зеленського, російські війська не мають просування за останні два дні на покровському напрямку. Про це він заявив у Запоріжжі, де перебував 2 вересня з прем'єр-міністром Нідерландів Діком Схоофом, передає УНІАН.

За словами Зеленського, операція ЗСУ в Курській області може повпливати на ситуацію на покровсько-торецькому напрямку. Зокрема, через те, що окупанти перекинули частину військових із частково окупованих Херсонської та Запорізької областей на Курщину, на покровському напрямку спостерігається зменшення ворожої активності.

Читайте також: Зеленський знову закликав союзників надати "дозволи на далекобійність"

Зеленський додав, що за даними говловкома Сирського, просування на цьому напрямку військ РФ немає упродовж останніх двох днів.

"Поки що ми бачимо, що там складно. Там і були зосереджені найбільші бойові російські бригади на цьому напрямку, тому що це завжди була головна ціль (росіян) – Донбас. Повністю тотальна окупація Донбасу – Донецької і Луганської областей", – наголосив Зеленський.

Також, за словами президента, завдяки Курській операції, обмінний фонд поповнено на 600 окупантів.

Раніше голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко зауважив, що ворог має тактичні просування на покровському напрямку, проте їх важко назвати успішними.