UA / RU
Підтримати ZN.ua

Війська РФ можуть активізувати наступальні зусилля в районі Куп’янська і Лимана — британська розвідка

Росія спробує повернути собі ініціативу.

Український контрнаступ тисне на російські війська під Бахмутом та на півдні України. Попри це, західна група російських військ продовжує дрібні атаки на північному сході, в секторі Куп'янськ-Лиман, і досягла деяких обмежених локальних успіхів. Про це йдеться у повідомленні Міноборони Британії. 

Оскільки Україна продовжує поступово відвойовувати позиції на півдні, російська доктрина передбачає, що РФ спробує повернути собі ініціативу, повернувшись до наступу на оперативному рівні. Куп'янськ та Лиман є одним із потенційних напрямків для цього.               

“Існує реальна можливість того, що Росія збільшить інтенсивність своїх наступальних зусиль на осі Куп'янськ-Лиман протягом наступних двох місяців, ймовірно, з метою просування на захід до річки Оскіл і створення буферної зони навколо Луганської області”, - вважають аналітики британської розвідки.

Читайте також: У Міноборони розповіли, скільки ЗСУ звільнили територій біля Бахмута: карта

Раніше повідомлялося, що на тлі уваги всього світу до контрнаступу України, Росія непомітно почала новий наступ у східній частині Луганської області. Він, на думку аналітиків, спрямований на підрив українського контрнаступу. 

Хоча ця операція окупантів набагато менша за розміром та розмахом, ніж зимовий наступ Москви, російські потуги можуть чинити тиск на Україну під час її власного великого наступу.